Nu snöar det för fullt i Halmstad. Vi skottar, plogar och halkbekämpar så fort vi kan. Tack för ditt tålamod och din förståelse!

Här hittar du mer information om hur vi jobbar med snöröjning. 

Frågor och svar om laddplats för elbil

Alla elbilar kan laddas med våra laddboxar eller laddstolpar. Laddboxen eller laddstolpen har ett typ-2 uttag (standard inom EU). Hur lång tid det tar att ladda din bil beror på vilken bilmodell du har. Du ordnar själv med lämplig kabel mellan bilen och laddaren.

Kostnaden för laddmöjligheten, det vill säga själva laddstolpen, är för närvarande 317 kronor i månaden utöver kostnaden för själva parkeringsplatsen. Därefter tillkommer kostnaden för elen som du laddar din bil med. I dagsläget (2021) kostar det 1,30 kronor per kW som debiteras på din elräkning.

Elbilsladdningen på Lundgrens Trädgårdar är ett samarbete mellan HEM och Eways. Inom området finns 16 elbilsplatser där du kan ladda bilen ett dygn åt gången. Du behöver parkeringstillstånd, laddkort och ladd-sladd typ 2. Laddkortet används för att öppna laddstolparna. Förbrukningen debiteras månadsvis. Här läser du mer om hur du söker parkeringstillstånd och laddplats för elbil på Lundgrens trädgårdar.

Ja, vi planerar att installera laddmöjlighet på fler parkeringsplatser. Lämna gärna din intresseanmälan här. Vi installerar laddare på Klackerup och i samband med våra nyproduktioner på Fyllinge, Ranagård och i Harplinge.

Utifrån de intresseanmälningar som kommer in undersöker vi de tekniska och säkerhetsmässiga förutsättningarna för att installera laddare i området.

Vi försöker återkoppla till dig så snart vi kan, men i vissa fall kan det dröja. Ibland kan vi vilja ha in flera intresseanmälningar i ett område innan vi anser att det är ekonomiskt möjligt att bygga och ibland är en plats olämplig att bygga på utifrån tekniska och säkerhetsmässiga förutsättningar.

Uppsägningstiden för en laddplats för elbil hos HFAB är samma som för en lägenhet, det vill säga tre månader. Läs mer om uppsägning här.

Ja, elen mäts och kostnaden för dina laddningar hamnar på elräkningen.

Hur lång tid det tar att ladda ett batteri beror helt på med vilken effekt man laddar det, hur urladdat batteriet är samt hur stort det är. Effekten beror i sin tur på spänningen och strömmen från laddstationen. Laddningen kan ske med både enfas och trefas. När man pratar om laddtider för snabbladdning av elfordon syftar man på laddtiden det tar för batteriet att fyllas från helt tomt till 80 procent av fullt batteri. Källa: Kunskapsportalen emobility.se, delfinansierat av Energimyndigheten

Nej, lämplig sladd mellan bil och laddare står du för själv.

Customer service