Driftstörning vid bokning av tvättstuga via Mina Sidor

Just nu kan du inte boka tvättid på Mina Sidor. Vi arbetar för att lösa detta så fort som möjligt.

Du kan fortfarande boka tvättid via bokningstavlan som tillhör din tvättstuga. Tack för din förståelse! 

Frågor och svar

Här kan du hitta frågor och svar om Gullhönan.

På Klackerup bygger HFAB nyproduktionsprojektet Gullhönan. Gullhönan består av två huskroppar med 73 mindre lägenheter i form av 44 ettor, 27 tvåor samt två treor. 

Boytan varierar från 35 kvadratmeter till 79 kvadratmeter.

Inflyttningen är planerad till November 2023.

Exakta hyror och planlösningar hittar du i lägenhetsväljaren

IMD står för ”individuell mätning och debitering” och innebär att varje lägenhet har en separat el- och varmvattenmätare som mäter hur mycket el och varmvatten som förbrukas. Varje månad får du som hyresgäst detta specificerat på din hyresavi och kostnaden läggs på hyran.

Interiört

Alla väggar är målade i vit färg. Golvet i samtliga lägenheter består av 3-stavig ekparkett. I hallen finns det klinker.

Tvättstugorna hittar du på bottenvåningen i respektive flerbostadshus. Det finns även möjlighet att installera egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

Exteriört

Nej, det behöver du inte. Häcken som tillhör uteplatsen ingår och är inget som du behöver köpa in eller plantera själv. Du som hyresgäst ansvarar för att klippa insidan av häcken och sköta underhåll av din uteplats, så som klippning av gräs och ogräsrensning.

HFAB står för klippning av alla häckar på utsidan och ovansidan (maxhöjd för häck är 120 cm).

Läs mer om vad som gäller på din uteplats.

Vi erbjuder inte möjligheten att kunna glasa in balkong eller uteplats. Inglasning kräver att vi söker och tilldelas bygglov.

Vi kan inte ta emot enskilda intresseanmälningar från dig som har önskemål om inglasning, men om det blir aktuellt i din fastighet går vi ut med en förfrågan om hur många som är intresserade av att få inglasad balkong som tillval.

Markis kräver infästning i fasaden och är därav inte tillåtet att sätta upp.

Vill du bygga ett staket, plank eller montera vindskydd så är det okej, så länge det inte är högre än 110 cm oavsett genomsiktlighet.

På innergården finns ett miljöhus för källsortering. Det finns även tre underjordiska behållare (UWS), två för restavfall och en för matavfall.

På innergården kan du njuta av en härlig dag under pergolan och vara omgiven av gräsytor, planteringar och sittplatser. Pergolan och miljöhuset har sedumtak, vilket också kallas för gröna tak. Sedumtaken är bra för både naturen, oss människor och våra minsta hyresgäster, insekterna.

Det finns ett cykelförråd per flerbostadshus. Det finns även cykelparkering under tak vid parkeringsplatsen.

Alla lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd på vinden. Storleken varierar mellan 2,2-4,4 kvadratmeter.

Det finns goda bussförbindelser i området och bussgatan passerar förbi Gullhönan. Halmstad resecentrum och tågstation ligger inom gångavstånd från Klackerup och kvarteret Gullhönan.

Parkeringsplatserna är placerade väster om hus 18, mellan nytt hus och befintligt hus. Det finns 29 parkeringsplatser plus tre handikappsanpassade parkeringsplatser. Av dessa är åtta stycken elbilsplatser. Alla parkeringsplatser kommer att hyras ut.

Uthyrningsfrågor

Lägenheterna hyrs ut efter köpoäng. En tredjedel av lägenheterna är ungdomslägenheter som enbart kan sökas av dig som är under 25 år. 

Intresseanmälan öppnade tisdagen den 4 april och stänger måndagen den 8 maj 2023.

Vill du hålla dig uppdaterad med information om Gullhönan? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nyproduktion.

Övriga frågor

Om ni har frågor som ni inte hittar svar på här vänligen kontakta Kundcenter.

Customer service