Driftstörning vid bokning av tvättstuga via Mina Sidor

Just nu kan du inte boka tvättid på Mina Sidor. Vi arbetar för att lösa detta så fort som möjligt.

Du kan fortfarande boka tvättid via bokningstavlan som tillhör din tvättstuga. Tack för din förståelse! 

Skyddsrum

Just nu får vi flera frågor om skyddsrummen i våra fastigheter. Här har vi samlat information som kan vara bra att veta.

 

Vit skylt med texten skyddsrum

  1. Det finns skyddsrum i många av HFAB:s fastigheter. På MSB:s hemsida (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) finns en interaktiv skyddsrumskarta där du själv kan söka efter ditt närmsta skyddsrum. 
  2. I händelse av krig ska du ta dig till närmsta skyddsrum. Det betyder att även om skyddsrummet ligger i HFAB:s hus, så kan det komma att användas av personer som inte bor i huset. Våra skyddsrum finns till för alla. 
  3. Många skyddsrum i Sverige används som förråd när det inte är krig. Det är MSB som beslutar om eller när skyddsrummen ska öppnas. När beslutet är fattat har vi som fastighetsägare (tillsammans med andra) 48 timmar på oss att ställa i ordning skyddsrummen. För mer information, se MSB:s hemsida.
  4. I ett iordningsställt skyddsrum ska det finnas vatten upptappat på kärl, värme, ventilation och toalettmöjligheter. På MSB:s hemsida finns en lista på saker som kan vara bra att ta med till ett skyddsrum.
  5. Skyddsrum är markerade med en tydlig skylt märkt "skyddsrum".
  6. Skyddsrummen är endast avsedda för människor. Inga djur får tas med till skyddsrummet på grund av till exempel allergirisken och att det ibland finns begränsat med utrymme. Skyddsrummen är tänkt som ett tillfälligt skydd. Det finns många andra sätt att söka skydd om man inte vill lämna sitt husdjur, till exempel i en källare, tunnel eller att utrymma till annan plats. 

Frågor och svar om skyddsrum (msb.se)

Customer service