Artiklar

2019-09-10

HEMMA I HFAB - stort och ståtligt

När den klassiska paradvåningen på Bredgatan blev Editas och Joakims var lyckan gjord. Med en takmålning från sekelskiftet, närheten till centrum och till en cerviceinriktad husvärd trivs de som aldrig förr.

Namn Edita Söderberg och Joakim Rydén.
Ålder 48 och 45 år.
Familj Editas dotter, 24 år, och son, 14 år.
Bor Bredgatan
Gör Edita är behandlare på Lejongårdar och Joakim studerar till socialpedagog.
Intressen Motorcykelutfllykter längs kusten till sol och bad eller inåt landet till Hallandsåsens skogar och grusvägar. 

Image text
2019-09-10

OMRÅDET - Vi besöker Östra Förstaden

I Halmstads centrala delar tronar vackra hus med anor från förra sekelskiftet. Här finns både en salong för fyrbenta vänner och hängivna körskollärare som funnit sin rätta plats i Östra Förstaden.

Image text
2019-09-10

TEMA - Nödvändig nyproduktion

För att ett samhälle ska kunna utvecklas behöver människor ha någonstans att bo. Ändå är det bostadsbrist i 243 av Sveriges 290 kommuner. Halmstad är inget undantag. Men kommunen har en plan och HFAB är med på tåget.

Image text
2019-09-10

HEMMA HOS MIG - I Gerts soffa på Andersberg

Det tar en hel kväll att bygga bara ett hjul på en sådan här bil. Det är reservdäck också, så bara hjulen tar väl en vecka, säger Gert Karlsson från Andersberg.

Image text
2019-09-10

SÅ FUNKAR DET - Lång väg innan vräkning

Det ska ganska mycket till för att en hyresgäst ska bli vräkt. Innan det har gått så långt finns det många åtgärder att vidta. Ann-Margret Lindell, krav- och inkassohandläggare på HFAB, berättar om sitt vräkningsförebyggande arbete.

Image text
2019-09-10

Förebygg våld i nära relationer

Har du någon gång hört oroande ljud inifrån grannen och inte vetat hur du ska agera? Nu ingår HFAB ett samarbete med Halmstads kommuns socialtjänst och Polisen för att hjälpa grannar att förebygga våld i nära relationer.

Image text
2019-09-10

Det du behöver veta om Underhållsfonden

Funderar du på att tapetsera om? Tid för att installera diskmaskin? Behöver parkettgolvet slipas? Vad är egentligen Underhållsfonden och vad är hyreshöjande val? Vi reder ut begreppen och svarar på de vanligaste frågorna.