Artiklar

2019-09-10

SÅ FUNKAR DET - smidig och enkel felanmälan på nätet

Droppande kran eller trasigt dörrlås? Om det uppstår problem i din lägenhet ska detta åtgärdas av din husvärd. HFAB:s tjänst för digital felanmälan gör det ännu smidigare att få hjälp snabbt – driftsteamchefen Tomas Eriksson berättar hur.

Image text
2019-09-10

TEMA - Nödvändig nyproduktion

För att ett samhälle ska kunna utvecklas behöver människor ha någonstans att bo. Ändå är det bostadsbrist i 243 av Sveriges 290 kommuner. Halmstad är inget undantag. Men kommunen har en plan och HFAB är med på tåget.

Image text
2019-09-10

HEMMA HOS MIG - I Gerts soffa på Andersberg

Det tar en hel kväll att bygga bara ett hjul på en sådan här bil. Det är reservdäck också, så bara hjulen tar väl en vecka, säger Gert Karlsson från Andersberg.

Image text
2019-09-10

SÅ FUNKAR DET - Lång väg innan vräkning

Det ska ganska mycket till för att en hyresgäst ska bli vräkt. Innan det har gått så långt finns det många åtgärder att vidta. Ann-Margret Lindell, krav- och inkassohandläggare på HFAB, berättar om sitt vräkningsförebyggande arbete.

Image text
2019-09-10

Förebygg våld i nära relationer

Har du någon gång hört oroande ljud inifrån grannen och inte vetat hur du ska agera? Nu ingår HFAB ett samarbete med Halmstads kommuns socialtjänst och Polisen för att hjälpa grannar att förebygga våld i nära relationer.

Image text
2019-09-10

Det du behöver veta om Underhållsfonden

Funderar du på att tapetsera om? Tid för att installera diskmaskin? Behöver parkettgolvet slipas? Vad är egentligen Underhållsfonden och vad är hyreshöjande val? Vi reder ut begreppen och svarar på de vanligaste frågorna.

Image text
2019-09-10

Grannsämjan odlas på Rotorp

Att kunna odla grönsaker till husbehov uppskattas av många boen-de på Rotorp. En som varit med från start är Lennart Hansson, som därtill förskönar närområdet med sin "gerillaodling".