HEMMA HOS MIG - I Gerts soffa på Andersberg

Det tar en hel kväll att bygga bara ett hjul på en sådan här bil. Det är reservdäck också, så bara hjulen tar väl en vecka, säger Gert Karlsson från Andersberg.

Lamborghini Aventador består av runt 800 delar. Förutom bilarna ägnar sig Gert Karlsson också åt att vara kommunens lotterikontrollant och skriva frågor till Korpens Galgbergspromenad.

”Jag har byggt sju bilar och skänkt en Ferrari och en lastbil till jobbet.”

"Att bygga hela bilen tar det ungefär ett par månader beroende på hur effektiv man är. De är i skala 1:8, så en bil är ungefär 70 centimeter lång. I vanliga byggsatser använder man lim, men de här kommer från ett lite exklusivare italienskt märke så då är det små, små skruvar och muttrar. Jag har nog byggt sju stycken och har skänkt en Ferrari och en lastbil till job-bet eftersom jag inte får plats med alla här hemma. Just nu håller jag på att konstruera en kalender till en bowlingklubb i Getinge. Den ska innehålla spelschema, medlemmarna och kunna få plats i plånboken. Själv spe-lar jag i Halmstads pensionärers bowlingklubb. En gång i veckan åker vi upp till Falkenberg och tränar och då och då har vi utbyte med pensionärer från andra städer då vi spelar, äter och har det trevligt.”

Gert Karlsson

Familj Singel.
Gör Pensionär. Arbetade tidigare på teknik- och fritidsförvaltningen.
Intressen Bowling.
Bor Andersberg.
Smultronställen i Halmstad "Min balkong där jag har utsikt över "Jörgens pinne" och havet. Där sitter jag ofta på kvällarna."