Så jobbar HFAB för att minska smittspridningen av covid-19

Vi har infört tillfälliga öppettider för besök på Kundcenter och stängt våra husvärdskontor tillfälligt. Vi tar emot alla felanmälningar som vanligt, med skillnaden att vi numera har 30 dagar i stället för fem på oss att åtgärda dem. Mer information om vårt arbete med att minska smittspridningen. Ta hand om dig!

 

Individuell mätning för vatten och el saknas på vissa hyresfakturor

Vi har för tillfället störningar i vårt fastighetssystem, vilket har orsakat problem med att få med den så kallade IMD-avläsningen (individuell mätdata och debitering för vatten och/eller el) på februari månads hyresavisering. Mer information. 

Sommarjobba hos oss!

Du som är 16-19 år kan sommarjobba hos oss – och såklart tjäna egna pengar!

HFAB Sommarjobb 2022

Sommaren 2022 erbjuder HFAB återigen sommarjobb till ungdomar mellan 16-19 år. Kravet är att man bor hos HFAB med giltig lägenhetsavtal alternativt att en av ens föräldrar har ett lägenhetsavtal.

Behöriga att söka är följande åldersgrupper (16-19 åringar) se förklaring nedan:

Behöriga åldersgrupper (16-19 år) att söka till HFAB sommarjobb, 2022 är:

-06                          15-16 år                (Obs! fyllt 16 år senast 25 juli)

-05                          16-17 år

-04                          17-18 år

-03                          18-19 år

-02                          19-20 år                (Obs! fylla 20 år tidigast 2 juli)

 

Vi tar emot ansökningar på hemsidan mellan den 7 februari och 6 mars.

Har man redan jobbat hos oss under två somrar kan man söka en plats som ungdomsarbetsledare. Alla som ansöker kallas till en snabbintervju antingen fysiskt, telefon, eller teams lördagen den 19 mars. OBS! I ansökan skall du uppge din egen mailadress(inte föräldrarnas)  eftersom vi kallar dig via din mailadress.

Vilka jobb gäller det?

Det är alla möjliga uppdrag, från ogräsrensning av rabatter till målning av cykelförråd. Du kommer inte att arbeta inne i lägenheter. Det är HFAB:s husvärdar och förvaltare som lämnar förslag på lämpliga uppdrag. Du som blir erbjuden sommarjobb får vara beredd att arbeta på annat bostadsområde än där du själv bor. Blir du erbjuden ett jobb skriver du på ett anställningsavtal. För att skriva på ett avtal måste du ha ett giltigt ID-kort, ett pass eller körkort för att bevisa vem du är. Pga av pandemin kommer förmodligen anställningsavtalen skrivas under digitalt. För att kunna göra detta behöver du tillgång till BankID, skaffa detta redan nu via din bank.

Lön?

Lönerna följer fastighetsanställdas förbunds avtal och ju äldre du är ju mer tjänar du. Lönerna för 2022 är: 16-åring 75:-kr/tim, 17-åring 82:-kr/tim, en 18-åring 112:-kr/tim en 19-åring 120:-kr/tim, ungdomsarbetsledare 122:- kr/tim. Lönen betalas ut till ditt bankkonto. För att underlätta utbetalningen av lönen behöver du skaffa Mobilt bank ID samt ett konto på en valfri bank.

Anställningsperioder?

Alla som anställs jobbar tre veckor. Antingen i början, i mitten eller i slutet av sommarlovet. De som anställs som ungdomsarbetsledare kommer preliminärt att jobba fyra veckor.

Du som söker sommarjobbet skall vara beredd att jobba i olika bostadsområde runt HFAB s fastigheter. Om du blir erbjuden arbete är det alltså ingen garanti att du jobbar i samma område som du bor.

 

För mer information ta kontakt med projektledare Per Throneé, 035-13 84 42 eller skriv till hfabsommarjobb@hfab.se

Customer service