Sommarjobba hos oss!

Du som är 16-19 år kan sommarjobba hos oss – och såklart tjäna egna pengar!

Ansökan öppnar 15 februari och sista ansökningsdag är 7 mars.

Klicka här för att komma till formuläret

Sommaren 2021 erbjuder HFAB återigen sommarjobb till ungdomar mellan 16-19 år. Kravet är att man bor hos HFAB med giltigt lägenhetsavtal alternativt att en av ens föräldrar har ett lägenhetsavtal.

Om du blir en av våra sommarjobbare arbetar du i ett team som gör insatser i våra bostadsområden under tre veckors tid. Under perioden har du olika uppdrag, exempelvis att göra fint i rabatter eller måla cykelförråd.

Behöriga att söka är följande åldersgrupper (16-19 åringar) se förklaring nedan:

Född

Behöriga åldersgrupper (16-19 år) att söka till HFAB  sommarjobb, 2021 är:

-05                    15-16 år           (Obs! fyllt 16 år senast 26 juli)

-04                    16-17 år

-03                    17-18 år

-02                    18-19 år

-01                    19-20 år           (Obs! fylla 20 år tidigast 3 juli)

Vi tar emot ansökningar via formulär på hemsidan mellan den 15 februari och 7 mars.

Har man redan jobbat hos oss under två somrar kan man söka en plats som ungdomsarbetsledare. Alla som ansöker kallas till en snabbintervju antingen via telefon eller teams lördagen den 20 mars. OBS! I ansökan skall du uppge din egen mailadress (inte föräldrarnas) eftersom vi kallar dig via din mailadress.

Vilka jobb gäller det?

Det är olika uppdrag, allt från ogräsrensning av rabatter till målning av cykelförråd. Du kommer inte att vistas inne i lägenheter. Det är HFAB:s husvärdar och förvaltare som lämnar förslag på lämpliga uppdrag. Du som blir erbjuden sommarjobb får vara beredd att jobba på annat bostadsområde än där du själv bor. Blir du erbjuden ett jobb skriver du på ett anställningsavtal. För att skriva på ett avtal måste du ha ett giltigt ID-kort, ett pass eller körkort för att bevisa vem du är. På grund av pandemin kommer troligtvis anställningsavtalen skrivas under digitalt. För att kunna göra detta behöver du tillgång till BankID, skaffa detta redan nu via din bank.

Lön?

Lönerna följer fastighetsanställdas förbunds avtal och ju äldre du är ju mer tjänar du. Lönerna för 2021 är: 16-åring 73:-kr/tim, 17-åring 80:-kr/tim, 18-åring 110: kr/tim, 19-åring 117:-kr/tim, ungdomsarbetsledare 120:- kr/tim. Lönen betalas ut till ditt bankkonto. För att underlätta utbetalningen av lönen behöver du skaffa Mobilt bank ID samt ett konto på en valfri bank.

Anställningsperioder?

Alla som anställs jobbar under tre veckors tid. Antingen i början, i mitten eller i slutet av sommarlovet. De som anställs som ungdomsarbetsledare kommer preliminärt att jobba under fyra veckor.

Du som söker sommarjobbet skall vara beredd att jobba i olika bostadsområde runt HFAB s fastigheter. Om du blir erbjuden sommarjobb är det alltså ingen garanti att du jobbar i samma område som du bor.

För mer information ta kontakt med projektledare Per Throneé, 035-13 84 42 eller via mailadress hfab.sommarjobb@hfab.se

Hoppas att just du blir en av våra sommarjobbare i år!