Välkomstjobb

En möjlighet för nyanlända hyresgäster hos HFAB

Projektet ”Välkomstjobb” riktar sig till dig som är nyanländ till Sverige, har lägenhetsavtal med HFAB och deltar i Arbetsförmedlingens etablering.

Syftet med projektet är att hjälpa dig att komma in på arbetsmarknaden med hjälp av praktikplatser. Praktiken, som kan pågå som längst under ett halvår, sker samtidigt som du lär dig svenska. För chans att få en praktikplats som kan leda till arbete lämnar du in din ansökan här nedan.

Sedan blir du kallad till en intervju, där du får berätta mer om din bakgrund, utbildning och arbetslivserfarenheter. Därefter försöker vi att matcha ihop dig och dina erfarenheter med ett av de företag som erbjuder praktikplatser.

Vi samordnar ett möte mellan dig och arbetsgivaren och du får möjlighet att presentera dig och företaget får berätta om arbetsuppgifterna de kan erbjuda. Efter mötet bestäms om och när praktiken kan starta och hur kombinationen med studierna ska se ut. Vi hjälper till om en tolk behöver vara med!

Kom ihåg att uppge ditt personnummer i din ansökan/CV! 

Du som inte har något CV, kontakta Arbetsförmedlingen

Skicka din ansökan

Kön

Snabbinformation

  • Praktikplatser finns inom både privat och offentlig sektor.

  • ”Välkomstjobb” är ett samarbete mellan Halmstads Fastighets AB och Arbetsförmedlingen i Halmstad.

  • Praktikplatserna handläggs via arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsinsatsen som kommer att användas i första hand är ”Arbetspraktik”.

  • Projektet startar den 1 januari 2016 och pågår till 31 december 2017.

Frågor?

Kontakta Per Thronée projektledare 035-138442 per.thronee@hfab.se