Pressmeddelande2017-02-02

Första spadtag för 137 lägenheter på Vallås Torg

I morgon, 3 februari, tar HFAB det första spadtaget på Vallås Torg. Detta sker i samband med att entreprenören PEAB inleder arbetet av sammanlagt sex bostadshus inom området. Uthyrningen av lägenheterna beräknas ske till hösten, med preliminär inflyttning sommaren 2018. 
- Vallås Torg har ett väldigt bra läge med goda kommunikationsmöjligheter. Det finns redan i dag många bekvämligheter i stadsdelen – både ur offentlig sektor med skola, vårdcentral och bibliotek och andra verksamheter som matvarubutik, frisör och apotek. Detta, i kombination med prisvärda och kvalitativa hyresrätter, tror vi är attraktivt för många, säger Ulf Eriksson, chef för fastighetsutveckling på HFAB.

Halmstads kommun inledde sitt arbete, inför HFAB:s nyproduktion, på Vallås hösten 2016. Sedan årsskiftet har HFAB:s entreprenör etablerat sig inom området och startar nu byggnationen etappvis.

HFAB kommer att erbjuda olika varianter av hyresrätter inom Vallås Torg. I den östra delen, mitt emot biblioteket, byggs 28 lägenheter fördelade på två hus. Där kommer storlekarna att variera från ett till fyra rum och kök. I västra delen fördelas 86 mindre lägenheter på två hus och i samma del byggs även 23 lägenheter för senioruthyrning.

Hyresnivåer och lägenheternas planlösning är ännu inte fastställda. Via HFAB:s webbplats finns möjlighet att registrera sig till nyhetsbrev via e-post för att följa kontinuerliga uppdateringar om projektet.

Första spadtaget tas av Henrik Andersson, HFAB:s ordförande, Fredrik Luhanka, vice ordförande, och PEAB:s regionchef Stellan Haraldsson.

Första spadtag på Vallås Torg 
• När: 3 februari klockan 14.00 
• Var: Vallås Torg, västra delen 
• Närvaro behöver inte anmälas i förväg

För ytterligare information: Ulf Eriksson, ulf.eriksson@hfab.se/ 0703-979725.