Pressmeddelande2018-11-12

Klassiskt område på Rotorp växer - signering blir starten - 28 tillgängliga lägenheter byggs i kv Armadan

I morgon, tisdag 13 november, klockan 11 kommer en av kv Armadans betongväggar att sänkas ner för att signeras av HFAB:s VD, styrelseordförande och JSB:s VD. Handlingen är en symbolisk gest för att markera nyproduktionsstart av 28 lägenheter på Rotorp inom området Vårhem. Även uthyrningen startar i morgon. Inflyttning är planerad till vintern 2019.

- Detta är ett uppskattat område i Halmstad, som erbjuder dels grönområden, dels närhet till stan, säger Sandra Lindén som är nyproduktionschef på HFAB. Hälften av de 28 lägenheterna består av 2 rum och kök och andra hälften 3 rum och kök. Till skillnad från HFAB:s äldre lägenheter inom 1950-talsområdet har nyproduktionen, med sina sju våningar, hiss. Den interiöra standarden är hög och lägenheterna har stor balkong eller uteplats.

Vid morgondagens väggsignering fattar Catharina Rydberg Lilja, fastighetsbolagets VD, tillsammans med HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander och JSB:s VD Pehter Fredholm, varsin sprayburk för att signera en betongvägg.

- Nu har vi symboliserat startfasen av våra nyproduktioner på många olika sätt. Detta blir ett nytt grepp efter första spadtag, gjutning och flagghissning, förklarar Sandra Lindén vidare.

Uthyrningen startar på hfab.se i morgon kl 19. Alla har möjlighet att söka, men tilldelning sker utifrån intern förtur. Det innebär att HFAB:s hyresgäster inom postnummer 302 37 i första hand ges möjlighet att teckna ett avtal. En intresseanmälan lämnas via Bosök eller i kontakt med kundcenter.