Pressmeddelande2018-06-14

Catharina Rydberg - ny VD

Catharina Rydberg Lilja blir ny vd för det kommunala bostadsbolaget Halmstads Fastighet AB. Kontraktet är på 18 månader och under den tiden ska en ny vd för bolaget rekryteras.

Catharina Rydberg Lilja är i dag biträdande kommunchef och efterträder Marie Thelander Dellhag, som lämnar vd-posten den 21 juni.

− Det här är en mycket bra lösning som ger stabilitet i organisationen och skapar förutsättningar för bolaget att jobba vidare med affärsplanen. När en ny styrelse tillträder efter valet kommer den i lugn och ro kunna rekrytera nästa vd, säger Jimmie Tschander (C), ordförande i HFAB:s styrelse.

− Jag ser fram emot uppdraget. HFAB är ett mycket välskött bolag och jag vill fortsätta utveckla samarbetet med övriga delar i kommunen och förstärka bolagets viktiga roll i samhällsutvecklingen, säger Catharina Rydberg Lilja.

Rydberg Lilja är utbildad jurist och har tidigare bland annat jobbat som stadsbyggnadschef i Falkenbergs kommun och varit vd för Science Park i Halmstad.

− Catharina Rydberg Lilja har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar i både offentlig och privat sektor. Hennes kunskap om Halmstads kommunala verksamhet och samhällsbyggnadsprocess kommer väl till pass i det här uppdraget, säger kommunchef Henry Bengtsson.

HFAB:s styrelse fattar det formella beslutet nästa vecka.