Pressmeddelande2019-11-28

Digital visualisering – nu även för hyresgäster

Nu tar HFAB ytterligare kliv för digitala upplevelser. Med VR-teknik kan hyresgäster i kvarteret Husaren uppleva hur slutresultatet av deras kommande badrumsrenovering blir och de får dessutom stöd i att göra sina val av ytskikt genom att se dem virtuellt på förhand.

- Så vitt jag vet har denna möjlighet inte tidigare nyttjats av allmännyttiga bostadsbolag vid renovering. Vi tror verkligen att detta uppskattas av hyresgästerna, säger HFAB:s underhållschef Veronica Junblad.

HFAB har under flera år använt digitala möjligheter för att dels visualisera nyproduktionsprojekt inför uthyrning, dels för att hyra ut lägenheterna inom dessa projekt. Nu får alltså även befintliga hyresgäster för första gången digitala möjligheter genom VR (virtual reality/virtuell verklighet).
På Maratonvägen 8-20 erbjuds man stöd att göra sina val inom underhållsprojektet ”strategisk badrumsrenovering”, där bland annat vatten- och avloppstammar byts ut, ny el installeras och ytskikten byts ut.
- Det är i samarbete med entreprenören Skanska och med hjälp av VR-glasögon som hyresgästerna kan se bilder av hur slutresultatet kan bli. Man ges också möjlighet att genom enkla klick se hur rummet upplevs med de olika val man har att välja mellan, förklarar Veronica och fortsätter:
- Genom VR-tekniken vill vi underlätta att göra de val, till exempel ljust eller mörkt golv, som man erbjuds. Det kan vara svårt att bara ”tänka sig” hur det faktiskt kommer att bli. Att få se bilder av det nya badrummet kan också göra det enklare att se fram emot slutresultatet.

HFAB:s förhoppning är att fortsatt kunna erbjuda denna typ av tjänst och att på sikt utveckla den tillsammans med samarbetspartners. I projektet strategisk badrumsrenovering är målet att renovera cirka 1 600 badrum. Kvarteret Husaren omfattar 207 lägenheter. Alla hyresgäster väljer mellan ljust eller mörkt golv och påverkar själv den kommande hyresnivån genom att välja plastmatta eller klinker.

När hyresgästerna väl bestämt sig för sina val lämnas dessa in på en blankett till byggprojektkoordinatorn. Bilderna kommer även att finnas på hfab.se, där allra bäst upplevelse blir ett mobilt besök – till exempel från smarttelefon eller surfplatta.

Hyresgäster som har möjlighet att göra sina val av ytskikt, och se dem virtuellt på förhand, ser sina val under Min Fastighet på hfab.se

För mer information:           

Veronica Junblad, underhållschef på HFAB, 035-138348
Pressnummer: 035-140233

Media hälsas välkomna att testa VR-upplevelsen i HFAB:s Kundcenter.
Kontakta Lina Keilo, 035-140233, för överenskommelse om tidpunkt.