Pressmeddelande2019-01-07

Urbant och cykelvänligt nära Nissan

I HFAB:s sista kvarter på Nissastrand, Järnmalmen, kommer 27 av 184 lägenheter hyras ut till personer som ännu inte fyllt 25 år. Kvarteret är perfekt för de som är intresserade av att bo nära vimlet, nära Nissan och ja… Allt. Planerad uthyrningsstart är mars 2019.

- Detta blir första gången i historien som vi dedikerar ett antal lägenheter i nyproduktion enligt vår produkttyp ”Max 25”, säger Ulf Nilsson som är chef för Affärsutveckling och kommunikation på HFAB och fortsätter:
- Och vår känsla är att personer som uppskattar det citynära gärna tar sig till fram med cykel. För dem blir Järnmalmen perfekt, oavsett ålder.

Boendet i kvarteret Järnmalmen bjuder på allt från kvadratsmarta ettor på 35 kvadratmeter till rymlig femrummare på 95 kvadrat. Merparten av lägenheter är genomgående med loftgång, här kan du också ställa din cykel. - I garaget har vi en cykelpump med kompressormatning och plats för att meka med cykeln. Vi har ett stort och viktigt fokus på hållbarhet och vill premiera användning av cykel och ge goda möjligheter för ett liv på två hjul, förklarar Sandra Lindén, nyproduktionschef och projektledare för kv Järnmalmen.

Under första delen av 2019 kommer uthyrningen att ske via hfab.se. Inflyttning i första etappen är beräknad under november 2019. Lägenheterna kommer att kunna besökas via en lägenhetsväljare där det sedermera öppnas möjlighet att lämna intresse. Tilldelningen sker därefter enligt högsta köpoäng och under förutsättning att HFAB:s krav uppfylls. HFAB rekommenderar att intresserade ställer sig i bostadskön via hfab.se och ansluter sig till nyhetsbrevutskick via sajten, som hittas under ”Hitta ledigt” och ”Nyproduktion”.