Pressmeddelande2020-04-22

Konstkonserter för äldre

”Den rullande orkestern” är redo att ge sig ut för att muntra upp äldre, som är boende i äldrelägenhetshus och äldreboenden som förvaltas av HFAB. I en tid där isoleringen gör det lätt att känna sig ensam och instängd tas initiativet som ska sprida glädje – om än med distans. – Från balkonger och fönster ska hyresgästerna kunna njuta av en visuell och härlig upplevelse som förhoppningsvis leder till välmående, säger Helene Blomberg, bostadssocial chef.

Klassiker, lite allsångsvänligt, hits från Svensktoppen och kanske en och annan Beatles – så har Dramalogen beskrivit sin repertoar som kommer utrullad med utsmyckad bil och husvagn.
– För mig står Dramalogen för kreativitet och explosivitet, man kan alltid förvänta sig en överraskning när de är i farten, säger Helene Blomberg.

Dramalogen är ett nätverk i Halmstad för fria kulturskapare, som erbjuder en mängd olika uppdrag till verksamheter.
– Jag är glad att vi kan ”servera” kultur på det här sättet. Kultur får hjärnan att jobba och är nyttigt för känsloregistret. Har vi tur blir det också en boost i vardagen, som kan ge fler samtal i en tid då vi behöver prata med våra äldre via telefon eller digitalt istället för att träffas, fortsätter Helene.

HFAB förvaltar äldrelägenhetshus och ett äldreboende. Samtliga av dem fick erbjudande om besök av ”Den rullande orkestern” och sju tackade ja.
– I situationen med coronaviruset behöver vi i olika sammanhang och projekt vara kreativa och tänka nytt. Vi värnar om alla våra hyresgäster och sätter här de äldre i fokus, som just nu inte kan få samma upplevelser som de annars är vana vid, avlutar Helene Blomberg.

Välkommen att se Den rullande orkestern:
Oskarström Mossen 27 april, kl 15.30-16.30
Akvarellen, Rotorp 28 april kl 13.30-14.30
Pålsbo servicehus 28 april, kl 15.30-16.30
Snöstorps servicehus 29 april kl 13.30-14.30
Kattegatt, Andersberg 29 april kl 15.30-16.30
Ljungblomman, Simlångsdalen 30 april kl 13.30-14.30
Åleds servicehus 30 april kl 15.30-16.30
Vid regn arrangeras tillfället annat datum.

För mer information:
Helene Blomberg, bostadssocial chef HFAB, 035-138438/ helene.blomberg@hfab.se

Customer service