Registrera dig i Bosök och börja samla köpoäng

För att kunna söka studentlägenhet hos HFAB måste du registrera dig som sökande i HFAB:s studentbostadskö.

Du kan samla köpoäng i studentkön samt söka studentlägenhet från dagen du fyller 18 år. När du registrerar dig i HFAB:s studentkö ställs du även i vår bostadskö för ordinarie lägenheter. Om du redan är registrerad i HFAB:s bostadskö för ordinarie lägenheter kan du under Mina sidor från din 18-årsdag även aktivera dig i studentkön.

Du måste ha ett svenskt personnummer för att kunna registrera dig i bostadskön via vår webbplats. Har du inte ett svenskt personnummer ber vi dig kontakta vårt kundcenter för att få hjälp med registreringen.

HFAB kommunicerar i huvudsak till alla bostadssökande via e-post, dock kan vi även komma att kontakta dig via andra kanaler som exempelvis brevutskick, telefonsamtal och sms. Det åligger därför dig som sökande att upprätthålla relevanta kontaktuppgifter i din profil på Mina sidor.

För er som vill stå två på kontraktet
gäller följande registrering

Om ni är två som båda vill stå på hyreskontraktet måste ni registrera er som medsökande till varandra. För att registrera dig som medsökande till din partner måste du antingen registrera dig i samband med din partner då ni ställer er i HFAB:s bostadskö eller ange detta i efterhand på Mina sidor. För att bli godkänd som medsökande krävs att du och din partner lever under äktenskapslika förhållanden. Det innebär att du inte kan vara medsökande till din kompis. HFAB förbehåller sig rätten att göra kontroll hos Skatteverket. Den person som söker lägenheten är huvudsökande. Både huvudsökande och medsökande som ska stå på hyresavtalet måste alltid uppfylla samtliga grundkrav. För att båda ska få stå på hyreskontraktet måste även medsökande vara student och kunna uppvisa giltigt studieintyg för att få stå med på avtalet.

Customer service