Så här söker du seniorlägenhet

För att kunna söka seniorlägenhet hos HFAB måste du ställa dig i bostadskön och samla köpoäng. Du får en köpoäng per dag. Köpoängen nollställs alltid när du får en lägenhet. Detta gäller även vid lägenhetsbyte. Dina insamlade köpoäng nollställs inte när du flyttar. För att söka seniorlägenhet måste du ha fyllt 60 eller 65 år, beroende på vilken lägenhet du är intresserad av.

Lägenhetens ålderskrav framgår av annonsen i Bosök. Du måste ha ett fullständigt personnummer för att kunna registrera dig i bostadskön via webben. Har du inte det eller vill ha hjälp att registrera dig är du välkommen att kontakta vårt kundcenter för att få hjälp med registreringen.

För att fortsätta stå i bostadskön måste du bekräfta din köplats minst en gång var 365:e dag genom att uppdatera och bekräfta dina kontaktuppgifter överst på Mina sidor. Om du inte genomför detta en gång om året förlorar du dina köpoäng och din plats i bostadskön.

Personer som har skyddad identitet, är utvandrad eller har utsatts för identitetsbedrägeri behöver vända sig till vårt Kundcenter (035-138300) för att bekräfta köplats. Här hittar du våra öppettider.

Köpoäng vid senioruthyrning
HFAB:s lägenheter för seniorer hyrs ut via köpoäng. Du ser var som finns ledigt och söker i Bosök. Undantag kan gälla för nyproducerade seniorlägenheter som kan marknadsföras och hyras ut på annat sätt än via Bosök.

Så här gör du:
Lediga lägenheter visas i Bosök. Det är även i Bosök du gör din intresseanmälan. Lägenheten erbjuds alltid den med flest köpoäng av de som har anmält sitt intresse.

Så här går uthyrningen till:
Alla lediga lägenheter presenteras på Bosök i 5 dagar. När anmälningstiden gått ut görs en kreditupplysning bland de 5 sökande som har flest köpoäng. De 5 som uppfyller HFAB:s ålders- och grundkrav erbjuds visning av lägenheten. De har sammanlagt 5 dagar på sig att titta på lägenheten och ge besked om de vill ha den eller ej. Den med flest köpoäng som tackar ja till lägenheten efter visning får hyresavtalet under förutsättning att HFAB:s ålders-, grund- och inkomstkrav uppfylls.

Customer service