Elbilsladdning

En vit bil som laddas med el från en laddplats.
HFAB vill bidra till ett fossilfritt samhälle och möjliggöra för dig som hyresgäst att skaffa en laddbar bil.

HFAB har idag parkeringsplatser med möjlighet att ladda en elbil i Getinge, Harplinge, Fyllinge, Centrum, Ranagård samt på Rotorp och Söder. Det finns även laddplatser på Lundgrens Trädgårdar i samarbete med HEM. Här läser du mer om hur du söker parkeringstillstånd och laddplats för elbil på Lundgrens trädgårdar.

För att möta en ökad efterfrågan på laddplatser och för att bidra till ett fossilfritt samhälle planerar vi nu för ännu fler laddplatser, bland annat på Klackerup.

Möjlighet att lämna intresse för en laddplats

Du som är intresserad av att kunna ladda din elbil i närområdet har möjlighet att lämna intresse. I takt med att vi ser att det finns ett större intresse i ett visst område, ser vi över möjligheterna att bygga laddare.

Var vi kan bygga beror på:

  • hur stort intresset är
  • förutsättningarna i området
  • förutsättningarna i elnätet

Observera att en intresseanmälan inte innebär att vi bygger om din befintliga parkeringsplats till en laddplats. En intresseanmälan ger oss underlag att skapa fler laddare i områden där vi ser att intresse finns. För att kunna erbjuda så många som möjligt en laddmöjlighet kan vi komma att erbjuda olika typer av laddlösningar, från en laddare som tillhör en hyrd parkeringsplats till öppna laddare för boende och besökare.

Till intresseanmälan för elbilsladdning

Frågor och svar om laddplatser för elbilar

Customer service