Betala din hyra

Hyran betalas alltid i förskott. Du behöver betala din hyra senast den sista vardagen i månaden.

Digitala avier gör det säkare för dig som hyresgäst

Du kan välja att betala din hyra med till exempel e-faktura och autogiro. I maj 2024 slutar vi att skicka hyresavier på papper, eftersom de digitala alternativen är mer hållbara, effektivare och framför allt säkrare för dig som hyresgäst.

Du hittar alltid din hyresavi på Mina sidor oavsett om du betalar med e-faktura eller autogiro eller på annat vis. Hyresavin, som du hittar på Mina sidor, har alla de uppgifter du behöver för att betala din hyra.

Logga in på Mina sidor för att se dina senaste hyresavier.

Autogiro

Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto på avins förfallodag. Du behöver inte oroa dig för att missa en hyresbetalning. Det är enkelt och bekvämt.

Så här ansöker du om autogiro

Det är enklast och smidigast om du i första hand ansöker om autogiro via din internetbank. I andra hand kan du ansöka via formuläret. Tänk på att HFAB har flera dotterbolag, vilket bolag du betalar till ser du på din hyresavi längst upp till vänster under HFAB-logotypen. De flesta av våra hyresgäster betalar sin hyresavi till ”Halmstads Fastighets AB”.

Vid registrering av autogiro på internetbanken skriver du in ”betalarnummer”, som är detsamma som ditt personnummer. Tänk på att det är den person som tar emot hyresavin som behöver göra anmälan.

Frågor och svar om Autogiro

Ja det får du. Oavsett hur du betala så får du alltid hyresavin till dina Mina sidor. Avin finns där runt den tjugonde varje månad.

Om du vill ha hjälp är du välkommen att höra av dig. Skapa ett ärende på Mina sidor efter att du har ansökt om autogiro hos din bank. Det finns möjlighet att välja 25:e, 26:e, 27:e eller sista dagen i månaden.

Saknas täckning på ditt bankkonto på betaldagen kommer bankgirot att göra försök till dragning de tre nästkommande bankdagarna. Kontrollera att betalningen har dragits från ditt bankkonto. Om betalningen inte har gått igenom behöver du betala din hyra på annat sätt. 

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till din internetbank där du betalar den. Vill du göra din betalning ännu smidigare kan du anmäla autobetalning via din internetbank. Då betalas e-fakturans belopp utan att du behöver godkänna varje betalning.

Så här ansöker du om e-faktura

Du ansöker om e-faktura hos din internetbank och det är mottagaren av hyresavin som behöver göra anmälan. Tänk på att även du som betalar till något av våra dotterbolag anmäler dig till "Halmstad Fastighets AB".

Frågor och svar om e-faktura

Ja det får du. Du kommer att hitta din hyresavi på Mina sidor runt den tjugonde varje månad. På Mina sidor hittar du även tidigare avier.

Ja, du kan själv ändra betaldag i din internetbank.

Om du byter bank måste du själv anmäla dig för e-faktura hos din nya bank.

Kivra

Du kan även få din hyresavi till den digitala brevlådan Kivra. Ladda ned appen eller gå till www.kivra.com för att skaffa Kivra gratis med Mobilt Bank-id. Efter det kontaktar du kundcenter som hjälper dig att ändra aviseringssätt.

Kivra är tillgängligt för dig som hyr av Halmstad Fastighets AB, inte våra dotterbolag.

Din hyresavi kommer alltid till Mina sidor

Vill du inte betala med e-faktura eller autogiro hittar du din hyresavi på Mina sidor. Hyresavin har alla de uppgifter som du behöver för att betala din hyra. Även om du väljer e-faktura eller autogiro kommer du att hitta din hyresavi på Mina sidor.

Betalning på annat vis

Du kan alltid hitta din hyresavi på Mina Sidor. Var uppmärksam på att du använder rätt OCR-nummer vid alla hyresbetalningar. Vårt plusgiro-nummer för hyresinbetalningar till Halmstads Fastighets AB är 4906300–1.

Betalning från utlandet
Bank: Nordea
IBAN: SE50 9500 0099 6026 4906 3001
BIC code: NDEASESS
Betalningsmottagare: Halmstads Fastighets AB

Betala din hyra i tid

Du ska betala hyra i förskott, det vill säga senast den sista vardagen i månaden. Om du inte har betalat din hyra i tid får du som har ett registrerat mobilnummer hos oss en sms-påminnelse efter några dagar.

Efter cirka en vecka lämnas hanteringen över till inkassobolag som skickar ut inkassokrav med avgift. Om du fortfarande inte har betalat din hyra ansöker inkassobolagen om betalningsföreläggande hos Kronofogden, vilket i förlängningen kan leda till avhysning eller vräkning. Blir du vräkt kan det vara svårt att få ett nytt hyreskontrakt.

Kan du inte betala hyran? Då är det viktigt att du kontaktar oss på HFAB så fort som möjligt.

Inkassokrav från Visma

Visma Amili AB arbetar med vår inkassohantering. Det innebär att Visma svarar på frågor som gäller betalningen av inkassokrav. Vi på HFAB hjälper dig som har frågor som rör hyresavin och innehållet i den.

Har du frågor kring hyresavin, klicka här för att kontakta oss.

Har du frågor kring inkassokrav, kontakta Visma.
Mejl: inkasso.collectors@visma.com eller på telefon: 0771-232400

Här kan du läsa mer och logga in för att betala.

Här kan du läsa mer om Visma Amili AB.

Budget- och skuldrådgivning från kommunen

Om du har ekonomiska problem kan du få råd av Halmstads kommun. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Hos budget- och skuldrådgivningen kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en budget. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Du når budget- och skuldrådgivningen genom att ringa till Halmstad direkt på telefonnummer: 035 - 13 70 00.

Customer service