Fredagen den 20 maj har kundcenter stängt på grund av utbildning.

Vid akut felanmälan är du välkommen att ringa jouren på telefonnummer 035- 12 92 40.

Betala din hyra

Du kan betala din hyra enkelt och pappersfritt via autogiro eller med E-faktura. Genom att logga in under Mina sidor kan du se dina senaste avier.

Hyran betalas alltid i förskott. Det betyder att hyran ska betalas senast sista vardagen i månaden. Du kan betala på flera olika sätt. Använd gärna något av våra kostnadsfria och miljövänliga alternativ Autogiro eller E-faktura. 

Autogiro

Betalning sker helt automatiskt från ditt bankkonto i slutet av varje månad. Det enda du måste se till är att det finns pengar på ditt konto den dag du valt som betaldag.

Frågor och svar om Autogiro

Nej, väljer du Autogiro får du ingen hyresavi i brevlådan förutom vid hyresförändringar. Du kan alltid hitta din avi på minasidor.se.

Möjlighet finns att välja 25:e, 26:e, 27:e eller sista dagen i månaden.

Saknas täckning på ditt bankkonto på betaldagen kommer bankgirot göra försök till dragning de tre nästkommande bankdagarna. Ta för vana att alltid kontrollera på ditt konto så att betalningen har blivit utförd. Om betalning inte har blivit utförd måste betalning göras på annat vis.

E-faktura

Du som är ansluten till internetbank kan betala via en elektronisk faktura. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen i din internetbank. Betalning sker då automatiskt på förfallodagen.

Vill du göra din betalning ännu smidigare kan du anmäla autobetalning via din Internetbank. Då kommer e-fakturans belopp att betalas utan att du behöver godkänna varje betalning. Anmäl dig via din Internetbank.

Frågor och svar om E-faktura

Nej, väljer du E-faktura får du ingen hyresavi i brevlådan

Ja, du kan själv ändra betaldag i din Internetbank

Om du byter bank måste du själv anmäla dig för e-faktura hos din nya bank.

Betalning på annat vis (giro, Internet etc)

Du kan alltid hitta din avi på Mina Sidor under hfab.se. Det är viktigt att ange för perioden gällande OCR/referensnummer vid alla hyresbetalningar. Vårt plusgiro-nummer för hyresinbetalningar är:
4906300-1.

Betalning från utlandet
Bank:
Nordea
IBAN: SE50 9500 0099 6026 4906 3001
BIC code: NDEASESS
Betalningsmottagare: Halmstads Fastighets AB

Betalning med Kivra
Ett tredje alternativ erbjuder Kivra för dig som inte använder autogiro eller E-faktura som aviserings/betalsätt. Ladda ner appen eller gå till www.kivra.com för att skaffa Kivra gratis med Mobilt BankID.

Betala din hyra i tid

Hyran ska enligt 20§ i hyreslagen betalas i förskott, det vill säga, senast sista vardagen i månaden.

Vid försenad hyresinbetalning får du, som har ett registrerat mobilnummer hos oss, efter några dagar en sms-påminnelse. Efter cirka en vecka lämnas hanteringen över till inkassobolag som skickar ut inkassokrav med avgift. Vid fortsatt utebliven betalning ansöker de om betalningsföreläggande hos Kronofogden, vilket i förlängningen kan leda till avhysning/vräkning. Blir du vräkt kan det vara svårt att få ett nytt hyreskontrakt.

Det är viktigt att du omgående kontaktar oss på HFAB om du inte kan betala hyran.

Inkassokrav från Visma

Visma Financial Solutions arbetar med vår inkassohantering. Det innebär att Visma svarar på frågor gällande betalningen av inkassokrav och att vi på HFAB hjälper dig som har frågor som rör hyresavin och innehållet i den.

Har du frågor kring hyresavin, klicka här för att kontakta oss.

Har du frågor kring inkassokrav, kontakta Visma.
Mejl: inkasso.collectors@visma.com eller på telefon: 0771-232400

Här kan du läsa mer och logga in för att betala.

Här kan du läsa mer om Visma Financial Solutions. 

Customer service