Media

Press

15 november 2017

HFAB förnyar Klackerupsområdet

Det lokala byggföretaget ByggSjögren vann upphandlingen av HFAB:s stora förnyelseprojekt ”Klackerup etapp 2”. Anbudssumman uppgick till ca 174 miljoner kronor. Förnyelsen berör 223 befintliga lägenheter på adresserna Stålgatan 24-40 Granatvägen 2-26. 

22 september 2017

Fyra byggherrar skapar en ny stadsdel tillsammans

HFAB och Fastighets AB Tornet säljer en del av marken i Lundgren Trädgårdar (fd Lundgrens Gjuteri) till Hökerum Förvaltning AB och Systemputs M.T.B AB för att skapa en kombination av hyresrätter och bostadsrätter. Totalt beräknas det bli ca 450 nya bostäder i centrala Halmstad. Första inflyttning är planerad till slutet av 2019 och hela området beräknas vara helt färdigbyggt 2021.

19 juni 2017

HFAB utvecklar möjlighet att karriärklättra

Studier i kombination med yrkestjänst banar väg.

27 april 2017

HFAB:s upphandlare utses till ”Årets inköpare”

Vid Sveriges Offentliga Inköpares årkonferens har Ann-Heléne Klasson, upphandlare på HFAB, tilldelats utmärkelsen ”Årets inköpare” 2017. Förutom äran har hon tilldelats ett stipendium med motivering att hon visat möjligheterna med nytänkande lösningar inom regelverkets ramar.

2 februari 2017

Första spadtag för 137 lägenheter på Vallås Torg

I morgon, 3 februari, tar HFAB det första spadtaget på Vallås Torg. Detta sker i samband med att entreprenören PEAB inleder arbetet av sammanlagt sex bostadshus inom området. 

4 januari 2017

HFAB och MTA inleder samarbete om närmare 200 lägenheter på Nissastrand

HFAB har för avsikt att producera ytterligare cirka 190 lägenheter på Nissastrand med planerad inflyttning 2019. Idag skriver HFAB och MTA avtal om den första fasen av upphandlingen. 

19 december 2016

HFAB och Hyresgästföreningen överens om en hyreshöjning på 0,6 procent

Halmstads Fastighets AB och Hyresgästföreningen har tecknat en överenskommelse om hyrorna för 2017. Från och med den 1 februari höjs hyrorna med 0,6 procent för lägenheter och lokaler med Hgf-klausul.

6 december 2016

HFAB testar nytt rekryteringsgrepp – drop in intervjuer

HFAB fungerar många gånger som en plantskola för den svenska fastighetsbranschen. När bolaget nu ska ersättningsrekrytera testar man ett nytt grepp som komplement till de vanliga rekryteringsvägarna. Under två fredagar, 9 och 16 december, är HFAB:s Viktoria Hägg tillgänglig för snabba och spontana intervjuer som inte behöver bokas i förväg.

29 september 2016

Uthyrning via digital lägenhetsväljare

Nästa helg, lördagen 8 oktober, kommer de 179 lägenheterna i Kvarteret Borgen på Söder att hyras ut genom HFAB:s digitala lägenhetsväljare. Denna dag erbjuds HFAB:s hyresgäster med hyresavtal exklusiv förtur. Resterande lägenheter släpps via samma digitala system två veckor senare till alla.

16 augusti 2016

HFAB rekryterar ny fastighetsutvecklingschef

Ulf Eriksson som nu är regionchef för Akelius Fastigheter AB i Göteborg blir ny Fastighetsutvecklingschef på HFAB. Han tillträder 1 november i år.

14 juli 2016

HFAB blockförhyr till studentkåren

HFAB och Halmstad studentkår vid Högskolan i Halmstad startar ett samarbete som innebär att studentkåren blockförhyr ett mindre antal studentlägenheter under det kommande året.

3 juni 2016

HFAB tar krafttag för att få bukt med oriktiga hyresförhållanden

HFAB inleder nu en omfattande insats för att komma tillrätta med oriktiga hyresförhållanden. Den växande, olagliga bostadsmarknaden är ett nationellt problem och HFAB bedömer att det kan handla om hundratals lägenheter där oriktiga hyresförhållanden förekommer i Halmstad.