Press

24 juni 2020

HFAB satsar på lekplatser i beståndet

Klätterhus, karuseller, fotbollsmål, kanor… HFAB satsar på lekplatserna inom beståndet. De ska bli ännu mer lekvänliga nu när fler än vanligt kommer att tillbringa semestern på hemmaplan.
– Det känns bra att vi har utrymme att göra detta nu, när det kanske behövs ännu lite mer än i ”vanligare” tider, säger Per Lidetun, fastighetsförvaltningschef.

22 april 2020

Konstkonserter för äldre

”Den rullande orkestern” är redo att ge sig ut för att muntra upp äldre, som är boende i äldrelägenhetshus och äldreboenden som förvaltas av HFAB. I en tid där isoleringen gör det lätt att känna sig ensam och instängd tas initiativet som ska sprida glädje – om än med distans. – Från balkonger och fönster ska hyresgästerna kunna njuta av en visuell och härlig upplevelse som förhoppningsvis leder till välmående, säger Helene Blomberg, bostadssocial chef.

14 april 2020

Byggstart av 44 nya hem i Harplinge

HFAB bygger 44 hyresrätter i Harplinge. Bostadsbolaget har tecknat avtal med NCC som totalentreprenör för byggnationen. Inkomna anbud har utvärderats på pris och på byggnationens klimatpåverkan. – Slimmade konstruktioner, återvunnet material och ”grön” betong är några av de positiva effekter som det nya upphandlingssättet inneburit berättar projektledare Mats Nilsson.

22 januari 2020

Förväntad byggstart för HFAB i Fyllinge till sommaren

HFAB har tecknat avtal med Serneke som därmed får i uppdrag att uppföra fastighetsbolagets kommande nyproduktion i Fyllinge. När bygglov tilldelats kommer HFAB att bygga 74 hyresrätter fördelade i två fastigheter inom ett helt nytt bostadsområde.

19 december 2019

HFAB:s uthyrning hanteras ändamålsenligt

Två PwC-granskningar av HFAB är nu färdigställda

PwC har nu delgett sina granskningsrapporter avseende HFAB:s process gällande uthyrning av bostäder och upphandlingsverksamheten. Styrelsen ska svara på granskningarna i början av nästa år.

28 november 2019

Digital visualisering – nu även för hyresgäster

Nu tar HFAB ytterligare kliv för digitala upplevelser. Med VR-teknik kan hyresgäster i kvarteret Husaren uppleva hur slutresultatet av deras kommande badrumsrenovering blir och de får dessutom stöd i att göra sina val av ytskikt genom att se dem virtuellt på förhand.

27 november 2019

HFAB och Hyresgästföreningen överens – hyran höjs med 1,4 procent

Förhandlingarna är klara mellan Halmstads Fastighets AB (HFAB) och Hyresgästföreningen (HGF). Från och med 1 januari 2020 höjs hyrorna med 1,4 procent för lägenheter och lokaler med HGF-klausul.

24 oktober 2019

HFAB bygger 44 hyresrätter i Harplinge

HFAB:s styrelse har tagit beslut om nyproduktion av 44 hyresrätter i Harplinge. När kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (KSU) godkänner markanvisningsavtalet kan nyproduktionen utmed Harplinge stationsväg upphandlas – och det på ett nytt sätt, klimatpåverkan av byggskedet kommer nämligen att ”viktas” i utvärderingen.

10 oktober 2019

HFAB-samarbete prisas för smarta lägenheter

Halmstads kommun tilldelades i går kväll pris för mest samhällsnyttiga e-tjänst på e-förvaltningsdagarna i Stockholm. HFAB har, tillsammans med Halmstads kommuns hemvårdsförvaltning och Halmstads stadsnät, utvecklat digitala äldrelägenheter och prisades i går kväll för detta initiativ i konkurrens med ett 50-tal andra bidrag.

24 september 2019

Öppen visning på Lundgrens Trädgårdar

Snart börjar uthyrningen av HFAB:s största nyproduktionsprojekt i modern tid. Lundgrens Trädgårdar, en kvartersstad som ska knyta an till gamla gjuteriets formspråk. I mitten av oktober börjar uthyrningen av den första etappen; Lundgrens Norra.

7 januari 2019

Urbant och cykelvänligt nära Nissan

I HFAB:s sista kvarter på Nissastrand, Järnmalmen, kommer 27 av 184 lägenheter hyras ut till personer som ännu inte fyllt 25 år. Kvarteret är perfekt för de som är intresserade av att bo nära vimlet, nära Nissan och ja… Allt. Planerad uthyrningsstart är mars 2019.

12 december 2018

HFAB och Hyresgästföreningen överens – 1,5 procent höjning

Förhandlingarna är nu klara mellan Halmstads Fastighets AB (HFAB) och Hyresgästföreningen (HGF). Från och med 1 januari 2019 höjs hyrorna med 1,5 procent för lägenheter och lokaler med HGF-klausul.

12 november 2018

Klassiskt område på Rotorp växer - signering blir starten - 28 tillgängliga lägenheter byggs i kv Armadan

I morgon, tisdag 13 november, klockan 11 kommer en av kv Armadans betongväggar att sänkas ner för att signeras av HFAB:s VD, styrelseordförande och JSB:s VD. Handlingen är en symbolisk gest för att markera nyproduktionsstart av 28 lägenheter på Rotorp inom området Vårhem. Även uthyrningen startar i morgon. Inflyttning är planerad till vintern 2019.

29 augusti 2018

HFAB bygger 243 lägenheter i Lundgrens trädgårdar - industriarkitektur lever kvar från gjuteriets tid.

På torsdag, 30 augusti klockan 14.00, tar en kvartett det symboliska första spadtaget för att officiellt ge den gamla gjuteritomten i centrala Halmstad sitt nya epitet – Lundgrens Trädgårdar. Byggherrarna är HFAB, Tornet AB, Hökerum Bygg AB och Systemputs AB som beräknar kunna erbjuda inflyttning i sina respektive lägenheter under de kommande två åren.

26 juni 2018

HFAB bygger ”Stationsgården” i Getinge

På torsdag, 28 juni, klockan 10.30 tar HFAB första spadtag för 20 nya lägenheter på Östra järnvägsgatan i centrala Getinge. Utbudet består av två- och tre-rumslägenheter som beräknas hyras ut under hösten 2018 med planerad inflyttning försommaren 2019.

14 juni 2018

Catharina Rydberg - ny VD

Catharina Rydberg Lilja blir ny vd för det kommunala bostadsbolaget Halmstads Fastighet AB. Kontraktet är på 18 månader och under den tiden ska en ny vd för bolaget rekryteras.

9 februari 2018

HFAB polisanmäler oriktiga hyresförhållande

29 januari 2018

Välkommen till invigningen av Halmstads första digitaliserade äldrelägenheter

16 januari 2018

HFAB och Hyresgästföreningen överens om en hyreshöjning på 1,09 procent

15 november 2017

HFAB förnyar Klackerupsområdet

22 september 2017

Fyra byggherrar skapar en ny stadsdel tillsammans

19 juni 2017

HFAB utvecklar möjlighet att karriärklättra

27 april 2017

HFAB:s upphandlare utses till ”Årets inköpare”

2 februari 2017

Första spadtag för 137 lägenheter på Vallås Torg