Flytta in

Grattis till din studentlägenhet! Vi vill att din inflyttning ska bli så bra och smidig som möjligt. Därför har vi tagit fram en checklista med punkter som är bra att tänka på inför flytten.

Hämta nycklar

Nycklarna till din nya studentlägenhet hämtar du på områdeskontor Centrum på Fredrik Ströms gata 6 i Halmstad. På inflyttningsdagen, den första vardagen i månaden, är våra områdeskontor öppna mellan klockan 12.00 och 16.00. Övriga vardagar är besökstiden 07.00-08.00 och 13.00-13.30.

För att få hämta ut dina nycklar, taggar med mera behöver du legitimera dig. När du är på plats på områdeskontoret kan du välja att kvittera ut nycklarna digitalt via Mina sidor eller på papper. 

Får någon annan hämta ut min nyckel?

Om du inte kan hämta dina lägenhetsnycklar själv utan vill skicka någon annan på inflyttningsdagen, måste personen som hämtar nycklarna ha med sig sin egen legitimation, en kopia på din legitimation och en ifylld fullmakt. Fullmakten hittar du här

Inflyttningsdag och kontroll av städning

Tänk på att inflyttningsdagen inte alltid är samma dag som den 1:a i månaden. Detta beror på hur helgdagarna infaller. Enligt hyreslagen börjar hyresavtalen att gälla den första vardagen i månaden.

Exempel: Infaller den 1 mars på en lördag får du tillgång till din nya lägenhet måndagen den 3 mars.

Flytta in tidigare

Ibland har du möjlighet att flytta in tidigare, om personen som har bott i lägenheten före dig vill flytta innan uppsägningstidens slut. Detta är en överenskommelse mellan dig och den förra hyresgästen, men HFAB måste godkänna överenskommelsen. Vi behöver bland annat göra en avflyttningsbesiktining för att kontrollera lägenghetens skick. Tänk på att HFAB inte utför en städbesiktning vid överenskommelse om tidigare inflyttning, utan städningen godkänns då istället av dig som inflyttande hyresgäst.

Du som avflyttande hyresgäst ska lämna båda nycklarna med en fullmakt till områdeskontoret Centrum. Tänk på att HFAB ska ha gjort en avflyttningsbesiktning innan dess. Den avflyttande hyresgästen är alltid ansvarig för lägenheten tills dess att avtalet löper ut. Det gäller även om utflytt har skett tidigare.

Om lägenhetsnycklarna är inlämnade i förtid och du och den tidigare hyresgästen har kommit överens om att en nyckel ska lämnas ut i förtid så måste den avflyttande hyresgästen skriva på en fullmakt för detta. Du hittar fullmakten här.

Besiktnings- och städprotokoll

När du flyttar in ska lägenheten vara ordentligt städad. Om du som ny hyresgäst inte är nöjd med städningen av lägenheten eller upptäcker något som inte fungerar är det viktigt att du anmäler det till HFAB på en gång. Om vi ska åtgärda brister i städningen behöver du anmäla dessa inom 24 timmar från att du flyttade in i lägenheten. Detta gäller inte vid överenskommelse om tidigare inflyttning.

Eftersom besiktningen oftast sker när lägenheten är möblerad är det viktigt att du går igenom protokollet vid inflyttning. Vi har mejlat dig besiktningsprotokollet till din lägenhet.

Har du hittat fel eller slitage i lägenheten som inte är noterade i besiktningsprotokollet? Kontakta då vår medarbetare som har gjort besiktningen inom åtta dagar från inflyttningsdatum. Namnet hittar du på protokollet. 

Kom ihåg att du även behöver:

Vi hoppas att du kommer att trivas i din nya lägenhet!

Customer service