Driftstörning vid bokning av tvättstuga via Mina Sidor

Just nu kan du inte boka tvättstugetid på Mina Sidor. Vi arbetar för att lösa detta så fort som möjligt.

Du kan fortfarande boka tvättid via bokningstavlan som tillhör din tvättstuga.

Tack för din förståelse! 

 

Hitta ledigt

Välkommen! Härifrån kan du navigera dig vidare för att hitta just vad du söker, oavsett om du vill hyra en lägenhet, är student eller vill ha en lokal till ditt företag.

Vanliga frågor om lägenheter

Först måste du stå i vår bostadskö och samla poäng i lägenhetskön. Därefter kan du anmäla intresse på den lägenhet du är intresserad av. Klicka här för mer information om att stå i bostadskön och söka lägenhet.

Det är gratis att stå i vår bostadskö på Mina sidor. Du kan registrera dig redan när du har fyllt 16 år, du kan söka när du är 18 år. Det är viktigt att du klickar i de köer som du vill samla köpoäng i. I vår bostadskö finns två köer för lägenheter: lägenhetskön och kön för studentlägenheter.

Du behöver logga in på Mina sidor minst en gång varje 365:e dag för att fortsätta vara registrerade och fortsätta att samla poäng. Om du inte loggar in på Mina sidor minst var 365:e dag kommer dina köpoäng att raderas och du kommer inte längre att stå i någon av våra köer.

Om du inte loggar in på Mina sidor minst var 365:e dag kommer dina köpoäng att raderas och du kommer inte längre att stå i någon av våra köer. 

I vår bostadskö finns två köer för lägenheter: Lägenhetskön och kön för studentlägenheter. Du kan ställa dig i vår lägenhetskö när du är 16 år och söka lägenheter när du är 18 år. För att stå i vår kö för studentlägenheter behöver du vara 18 år. Du behöver logga in på Mina sidor minst en gång varje 365:e dag för att fortsätta vara registrerade och fortsätta att samla poäng. 

Vill du ställa dig i vår fordonsplatskö behöver du ha ett hyresavtal för en lägenhet.

På Mina sidor. Du ser ditt nya sista datum för bekräftelse under den aktuella kön. För att hitta detta, klicka på "Mitt sökande" och sedan på den aktuella kön, till exempel "Lägenhet".

Du behöver uppfylla alla våra grundkrav. Att du är myndig, inte har några betalningsanmärkningar från de senaste 12 månaderna och att du inte har några skulder till HFAB. Du, eller ni, som står på hyresavtalet måste ha en månadsinkomst efter skatt som är större än månadshyran och du får inte ha en misskött relation med oss. Du får bara hyra en lägenhet i taget hos HFAB och den ska vara din huvudsakliga bostad.

IT-systemet som vi använder för uthyrningen har inte den funktionen. När uthyrningen är klar kan vi manuellt ta fram uppgifter om hur många poäng som krävdes för att vara en av de fem som fick gå på visning.

Nej, vi har ingen gräns för hur många lägenheter du kan tacka nej till.

Vanliga frågor om studentlägenheter

Först måste du stå i vår bostadskö och samla poäng i kön för studentlägenheter. Därefter kan du anmäla intresse på den studentlägenhet du är intresserad av. Klicka här finns mer information för dig söker studentlägenhet.

Ja, i vår bostadskö finns två köer för lägenheter: Lägenhetskön och kön för studentlägenheter. Du väljer aktivt vilken kö du vill ställa dig i. Du kan stå i båda om du vill. Klicka här för att ställa dig i kön.

Du måsta vara minst 18 år och studera på Halmstad Högskola, på minst halvfart (15 hp/termin). I övrigt gäller detta: Att du inte har några betalningsanmärkningar från de senaste 12 månaderna och att du inte har några skulder till HFAB och du får inte ha en misskött relation med oss. Du kan bara ha ett lägenhetsavtal hos HFAB.

Tänk också på att studentlägenheterna är för en till två vuxna personer.

 

Nej, vi har ingen gräns för hur många lägenheter du kan tacka nej till.

Vi vill verkligen att du som student ska stanna kvar i Halmstad. Det bästa tipset är att du så tidigt som möjligt även ställer dig i kön för lägenheter. I vår bostadskö finns två köer för lägenheter: Lägenhetskön och kön för studentlägenheter. När du står i kön för längenheter samlar du köpoäng som du kan använda för att söka en bostad som du kan ha efter dina studier. Med fler köpoäng ökar dina chanser att få en lägenhet.

Vanliga frågor om parkering

Ja, vi har en fordonsplatskö. Här samlar du poäng för traditionella parkeringsplatser utomhus, carport-platser och garageplatser. Vill du ställa dig i vår fordonsplatskö behöver du ha ett hyresavtal för en lägenhet. Du måste aktivt ställa dig i fordonsplatskön.

Inga reparations- eller underhållsarbeten som är störande får utföras, ej heller sådana arbeten vilka medför risk för brand eller annan skada. Garaget får du bara parkera bil, motorcykel eller moped. Fordonen ska vara låsta. 

Har du fler frågor?

Använd vår kundserviceknapp för att söka på fler av våra mest vanliga frågor och svar eller kontakta kundcenter om du vill veta mer.

Customer service