Lägenheterna

På 1950-talet var HFAB med och byggde en stor del av området Klackerup. Nu bygger vi ytterligare två flerbostadshus på området som blir kvarteret Gullhönan. 

Mindre lägenheter

Gullhönan består av totalt 73 mindre lägenheter i form av 44 ettor, 27 tvåor samt två treor. Boytan varierar från 35 kvadratmeter till 79 kvadratmeter. Flerbostadshusen klättrar från 4 våningar i söder till 5-6 våningar ut mot nordväst. Alla trappuppgångar har hiss.

Inredningen är noga utvald för att hålla i många år framöver. I hallen möts du av praktiskt klinker och alla badrum har kakel. Väggarna är vita med neutral inredning från Ballingslöv, så att du kan skapa dig ett hem som passar din inredningsstil. Golvet i samtliga lägenheter består av 3-stavig ekparkett. Även entrédörrarna till lägenheterna är av ek.

Bilderna är exempelbilder med reservation för avvikelser och ändringar.

Balkong eller uteplats

Alla lägenheter har balkong med pinnaräcke, eller uteplats som är vänd mot den gröna innergården. Njut av dina egenodlade grönsaker på balkogen eller läs en bok på din uteplats, som du gör till din egen oas.

Bilderna är exempelbilder med reservation för avvikelser och ändringar

Arkitekturen

Likt våra andra nybyggnadsprojekt bygger vi Gullhönan med miljö och hållbarhet i fokus. Flerbostadshusen byggs med grön betong och återvunnen armering. På taken installerar vi solceller.

Gullhönan byggs med modern teknik och hållbarhet, men med arkitektur och detaljer kopplade till 50-talet. Förskjutna tegelstenar i fasaden tar oss historiskt tillbaka till den befintliga 1950-talsbebyggelsen i området. Gavlarna är murade som mönster och taken har tegelröda, tvåkupiga betongpannor. Planstrukturen är framtagen för att skapa så bra bostadsförhållande som möjligt för dig, både invändigt och utvändigt.

Flerbostadshusen är placerade så att du får en ombonad och trivsam innergård med gångstigar, grönytor och sittplatser. Flerbostadshusens placeringar skapar även flera fördelar, som till exempel bullerskydd.

Bilderna är exempelbilder med reservation för avvikelser och ändringar.

Området Klackerup

Två kilometer från centrum, i Halmstads östra del hittar du Klackerup. Området har en genuin 50-talscharm med huskroppar i olika färger och detaljer som gör området unikt. Trots sin centrala placering är Klackerup ett lummigt och hemtrevligt område, vilket gör att många trivs och bor kvar länge. Gräsytor, uppväxtra träd, buskar och nyggda lekplatser skapar en utomhusmijö för både promenader, parkhäng och lek.

Förutom närheten till Halmstad centrum har du gångavstånd till resecentrum, högskolan, mataffärer, apotek, vårdcentral och idrottsanläggningar. Närheten till bra bussförbindelser och cykelstråk är också uppskattat. Östra stranden cyklar du till på bara några minuter.

Rökfritt boende

Kvarteret Gullhönan kommer att vara ett rökfritt boende. Rökfria fastigheter är en del i vårt arbete för en bättre boende- och utemiljö.

Mer information om vad rökfritt boende innebär för dig som hyr en lägenhet i kvarteret Gullhönan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nyproduktion

Vill du hålla dig uppdaterad om senaste nytt gällande kvarteret Gullhönan? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få aktuell information om våra nyproduktionsprojekt.

Snabbfakta

Köksluckor: Ballingslöv ostronbeige
Bänkskiva: Ballingslöv, laminat virrvarr silver.
Vitvaror: Vita
Diskmaskin: Ingår
Microvågsugn: Ingår ej.
Tvättmaskin: Ingår ej. Det finns möjlighet att installera egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet.
Tvättstuga: Gemensam tvättstuga finns på markplan i tillhörande fastighet
Tillhörande förråd: Ja. Förråden finns på vinden och storleken varierar mellan 2,2-4,4 kvadratmeter.
Parkering: Ett begränsat antal parkeringsplatser finns att hyra via HFAB. Läs mer under sidan "parkering"
Tv/Internet: Tv-utbud ingår ej. Lägenheterna är anslutna till stadsnätet. Tjänstefördelare ingår.Kostnad för el och varmvatten: Tillkommer utöver hyran.

Customer service