Driftstörning vid bokning av tvättstuga via Mina Sidor

Just nu kan du inte boka tvättid på Mina Sidor. Vi arbetar för att lösa detta så fort som möjligt.

Du kan fortfarande boka tvättid via bokningstavlan som tillhör din tvättstuga. Tack för din förståelse! 

Frågor och svar

Här kan du hitta frågor och svar om Ranagård.

Intresseanmälan för Ranagård stängde 5 september 2022. Eventuella återbud presenteras via hitta lediga lägenheter

I Ranagård bygger vi 70 hyresrätter, fördelat på 58 lägenheter i tre flerfamiljshus och tolv radhus.

I flerfamiljshusen bygger vi ettor, tvåor och treor med bostadsytor på 29–69 kvadratmeter. Radhusen kommer att ha fyra rum och kök med en bostadsyta på cirka 105 kvadratmeter.

Inflyttningen är planerad till 1 februari 2023.

Hyrorna för respektive lägenhet och radhus presenteras i lägenhetsväljaren.

IMD står för ”individuell mätning och debitering” och innebär att varje lägenhet har en separat el- och varmvattenmätare som mäter hur mycket el och varmvatten som förbrukas. Varje månad får du som hyresgäst detta specificerat på din hyresavi och kostnaden läggs på hyran.

Interiört

Alla väggar är målade i vit färg. Golvet i samtliga lägenheter och radhus består av 1-stavig vitlaserad ekparkett.

Alla lägenheter och radhus har kök från Vedum med vitvaror från Electrolux. Köksluckorna är vita med rostfria handtag. Köken har induktionshäll, fläkt med kolfilter och bänkskiva i laminat från Vedum (färg 3010 Chicago Concrete Dark). Samtliga lägenheter och radhus, förutom ettorna, har diskmaskin.

Ettorna, tvåorna och treorna har en gemensam tvättstuga med självdoserande tvättmaskiner och torktumlare på markplan i respektive flerfamiljshus. Du bokar tvättid med ett lättillgängligt bokningssystem kopplat till Mina sidor på hfab.se. För dig som hellre vill tvätta i lägenheten finns det möjlighet att installera egen tvätt- eller kombimaskin. 

Radhusen har tvättmaskin och torktumlare på övre plan. Även i badrummet på nedre plan är det förberett för tvätt- eller kombimaskin om det är något du vill sätta in själv.

Exteriört

Nej, det behöver du inte. Häcken som tillhör radhusen ingår och är inget som du behöver köpa in eller plantera själv. Du som hyresgäst ansvarar för att klippa insidan av häcken och sköta underhåll av din uteplats, så som klippning av gräs och ogräsrensning.

HFAB står för klippning av alla häckar på utsidan och ovansidan (maxhöjd för häck är 120 cm).

Läs mer om vad som gäller på din uteplats.

Vi erbjuder inte möjligheten att kunna glasa in balkong eller uteplats. Inglasning kräver att vi söker och tilldelas bygglov.

Vi kan inte ta emot enskilda intresseanmälningar från dig som har önskemål om inglasning, men om det blir aktuellt i din fastighet går vi ut med en förfrågan om hur många som är intresserade av att få inglasad balkong som tillval.

Markis kräver infästning i fasaden och är därav inte tillåtet att sätta upp.

Vill du bygga ett staket, plank eller montera vindskydd så är det okej, så länge det inte är högre än 110 cm oavsett genomsiktlighet.

På innergården finns en yta med gräs där du kan lägga ut en filt för picknick eller varför inte spela kubb? Det finns även en pergola, bänkar, lekyta med sand för barnen, sopnedkast och cykelskjul.

Ja det finns förråd till både lägenheterna och radhusen. I flerfamiljshusen finns förråden på vinden och storleken varierar mellan 1,1-4,7 kvadratmeter beroende på om du bor i en etta, tvåa eller trea. 

Radhusen har ett tillhörande kallförråd på cirka tre kvadratmeter i anslutning till uteplatsen.

Busshållplatsen är placerad på gatan precis intill Trädgårdslunden, bara några steg från ytterdörren.

Åtta av tolv radhus har en egen parkeringsplats med laddstolpe i anslutning till entrén. Du som hyr ett radhus där parkeringsplats ingår kan inte söka någon ytterligare parkeringsplats.

Utöver de åtta radhus som har tillhörande parkeringsplats med laddstolpe finns det totalt 37 parkeringsplatser på området att hyra.

  • 22 vanliga parkeringsplatser
  • 11 parkeringsplatser med laddstolpe för elbil

Det finns även fyra handikappanpassade parkeringsplatser, varav en med laddstolpe, på området. Du kan enbart söka en parkeringsplats per lägenhet.

Du ansöker om att hyra parkeringsplats i samband med att du signerar ett avtal för en lägenhet eller radhus i Trädgårdslunden.

På gatorna runt om Trädgårdslunden finns gratis parkering, dock i ett begränsat antal.

Uthyrningsfrågor

Hälften av lägenheterna hyrs ut via köpoäng. Det innebär att:

• av alla som lämnat en intresseanmälan och uppfyller HFAB:s krav ges möjlighet att signera ett lägenhetsavtal i turordning efter högst köpoäng.

Andra hälften hyrs ut efter köpoäng med förtur till HFAB:s befintliga hyresgäster. Detta innebär att:

• av alla som lämnat en intresseanmälan och uppfyller HFAB:s krav samt har ett befintligt lägenhetsavtal med HFAB ges möjlighet att signera ett lägenhetsavtal i turordning efter högst köpoäng.

Även om befintliga hyresgäster har förtur till dessa 35 lägenheter kan alla anmäla sitt intresse för dem. För om inte alla 35 lägenheter blir uthyrda till befintliga hyresgäster, sker därefter fördelning via köpoäng till de som anmält intresse.

Intresseanmälan för att hyra ett radhus eller en lägenhet i Trädgårdslunden på Ranagård är öppen mellan tisdagen den 30 augusti klockan 13.00 och måndagen den 5 september klockan 23.59.

Vill du hålla dig uppdaterad med information om Ranagård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nyproduktion.

Övriga frågor

Om ni har frågor som ni inte hittar svar på här vänligen kontakta Kundcenter.

Customer service