Pressmeddelande
2018-06-14

Ny vd till HFAB

Catharina Rydberg Lilja är i dag biträdande kommunchef och efterträder Marie Thelander Dellhag, som lämnar vd-posten den 21 juni.

− Det här är en mycket bra lösning som ger stabilitet i organisationen och skapar förutsättningar för bolaget att jobba vidare med affärsplanen. När en ny styrelse tillträder efter valet kommer den i lugn och ro kunna rekrytera nästa vd, säger Jimmie Tschander (C), ordförande i HFAB:s styrelse.

− Jag ser fram emot uppdraget. HFAB är ett mycket välskött bolag och jag vill fortsätta utveckla samarbetet med övriga delar i kommunen och förstärka bolagets viktiga roll i samhällsutvecklingen, säger Catharina Rydberg Lilja.

Rydberg Lilja är utbildad jurist och har tidigare bland annat jobbat som stadsbyggnadschef i Falkenbergs kommun och varit vd för Science Park i Halmstad.

− Catharina Rydberg Lilja har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar i både offentlig och privat sektor. Hennes kunskap om Halmstads kommunala verksamhet och samhällsbyggnadsprocess kommer väl till pass i det här uppdraget, säger kommunchef Henry Bengtsson.

HFAB:s styrelse fattar det formella beslutet nästa vecka.