Registrera dig i Bosök och börja samla poäng

För att kunna söka lägenhet hos HFAB måste du registrera dig som bostadssökande i HFAB:s bostadskö.

Du måste ha ett svenskt personnummer för att kunna registrera dig i bostadskön via hfab.se. Har du inte ett svenskt personnummer ber vi dig kontakta vårt kundcenter för att få hjälp med registreringen. Företag och organisationer kan inte stå i bostadskö. Du kan registrera dig som bostadssökande och samla köpoäng från den dag du
fyller 16 år, men du kan inte börja söka bostad förrän du har fyllt 18 år.

För dig som vill ha en studentlägenhet gäller en separat studentkö där du kan registrera dig från dagen du fyller 18 år.

Om både du och din partner vill stå på kontraktet måste ni registrera er som medsökande innan hyresavtal skrivs. Detta är även viktigt i de fall då er totala inkomst krävs för att få ett avtal. För att registrera dig som medsökande till din partner måste du antingen registrera dig i samband med din partner då ni ställer er i HFAB:s bostadskö eller skicka en förfrågan till din medsökande som denne sedan måste godkänna på Mina sidor. För att bli godkänd som medsökande krävs att du och din partner lever under äktenskapslika förhållanden. HFAB förbehåller sig rätten att göra en kontroll hos Skatteverket.

HFAB kommunicerar i huvudsak till alla bostadssökande via e-post dock kan vi även komma att kontakta dig via andra kanaler som exempelvis brevutskick, telefonsamtal och sms. Det åligger dig som sökande att upprätthålla relevanta kontaktuppgifter i din profil på Mina sidor och att se till att din e-postadress är verifierad.

HFAB:s kundcenter kan hjälpa dig i ditt bostadssökande. Du kan alltid hantera dina ärenden via Mina sidor och det åligger dig som tar kontakt med oss att säkerställa att ditt ärende hanteras enligt dina önskemål.

Customer service