Välkommen Essraa Al-Khateeb

Essra Al-Khateeb trivs på HFAB.

”Det känns bra att jobba med människor och jag har så trevliga arbetskamrater.”

”JAG KOM FRÅN Syrien till Sverige och Grebbestad 2013. Sedan flyttade jag till Uddevalla en period och därefter till Halmstad. Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi från Syrien, så sedan flyttade jag till Trollhättan och läste magisterprogrammet i International Business Administration.

Efter examen flyttade jag tillbaka till Halmstad och jobba-de som ekonomilärare och elevassistent. En kontaktperson på HFAB erbjöd mig jobbet som inflyttningsvärd och jag började först med praktik den 22 mars och sedan på riktigt den 3 april. Att vara inflyttningsvärd innebär att jag håller i lägenhetsvisningar, lämnar ut nycklar till de hyresgäster som ska flytta in och håller i bointroduktionen där hyresgästen får information om allt de behöver veta. Jag är ansvarig för kvarteren Vallås Torg och Borgen.

Eftersom jag har studerat ekonomi i fem år skulle jag gärna vilja jobba med det i framtiden, men jag är väldigt glad för det här jobbet. Det känns bra att jobba med människor och jag har så trevliga arbetskamrater. Tack vare dem känns arbetsplatsen som ett hem. Det är som en stor familj. Nu vill jag bara lära mig att behärska halländskan också.”

FAKTA

Namn Essraa Al-Khateeb.

Ålder 28 år.

Bor På Rotorp.