Pressmeddelande2018-06-26

HFAB bygger ”Stationsgården” i Getinge

På torsdag, 28 juni, klockan 10.30 tar HFAB första spadtag för 20 nya lägenheter på Östra järnvägsgatan i centrala Getinge. Utbudet består av två- och tre-rumslägenheter som beräknas hyras ut under hösten 2018 med planerad inflyttning försommaren 2019.

- Det är en viktig del i HFAB:s uppdrag att bygga nytt även utanför tätort. Getinge är en omtyckt och hemkär del av Halmstad, kanske kan denna nyproduktion både skapa flyttkedjor inom orten och erbjuda nya invånare bostad i Getinge, säger Ulf Eriksson, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

De 20 lägenheterna håller hög standard, där samtliga har god tillgänglighet. De åtta lägenheter som kommer att hyras ut till personer som har fyllt 65 år erbjuder även spisvakt och förhöjd WC-stol.

Uthyrningen är alltså planerad till hösten 2018 och kommer i första hand att hyras ut till de som redan är folkbokförda på en adress med postnummer inom Getinge. - De två husen är en typ av SABO:s kombohus, vilket medför en effektiv byggperiod. Det innebär att vi kan sätta preliminär inflyttning redan i maj nästa år, fortsätter Ulf Eriksson.

Mer information om uthyrningen, hyror och planlösningar kommer att presenteras på hfab.se framöver.

Vid första spadtaget på torsdag klockan 10.30 håller HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander i spaden tillsammans med Christel Eriksson, vice ordförande för HFAB, och Marcin Fijolek som är platschef för JSB. I samband med att de närvarande bjuds på fika hissas också flaggan av HFAB:s nya VD Catharina Rydberg Lilja.