Hyra fordonsplats

Du som är hyresgäst hos oss står automatiskt i fordonsplatskön och får hyra en fordonsplats. Det finns en fordonsplatskö oavsett var i Halmstad du vill hyra parkeringsplats eller garage. Du har rätt att söka fordonsplats var du vill, men om du söker fordonsplats utanför ditt närområde tillkommer 25 procent i moms på månadshyran.

Två vägar till fordonsplats

Det finns två sätt att få en fordonsplats hos HFAB, via köpoäng eller ”först till kvarn”. Lediga fordonsplatser presenteras i Bosök där den med flest köpoäng som anmäler sitt intresse får hyra fordonsplatsen. När du hyr en fordonsplats nollställs dina köpoäng i fordonsplatskön och du börjar samla köpoäng på nytt då avtalet börjar gälla.

Skulle en fordonsplats inte bli uthyrd hyrs den i nästa skede ut enligt ”först till kvarn”-principen som innebär att den som först anmäler sitt intresse får hyra fordonsplatsen. När du hyr en fordonsplats på detta sätt får du som sökande behålla dina köpoäng i fordonsplatskön.

 _____________________________________

 

Ingen fordonsplats utan ett hyresavtal på lägenhet

Du kan inte behålla din fordonsplats om du säger upp ditt lägenhetsavtal, men om du flyttar till en annan HFAB-lägenhet får du behålla fordonsplatsavtalet. Tänk bara på att för den som hyr en lägenhet utanför sitt närområde tillkommer 25 procent i moms på månadshyran

För befintliga hyresgäster som flyttar till annan lägenhet inom HFAB behålls köpoängen i fordonsplatskön. Hyrda fordonsplatser eller köpoäng i fordonsplatskön kan aldrig överlåtas till ny hyresgäst vid direktbyte. När du flyttar nollställs dina köpoäng i fordonsplatskön.

Fordonsplatser har 3 månaders uppsägningstid.